medische keuring

Nieuw: Medische keuring voor logistiek personeel!

Afgelopen week is ons een zorgelijk bericht ter oren gekomen. Iedereen die vanaf maandag 3 april bij The Knowledge een nieuw certificaat haalt moet vooraf een medische keuring ondergaan. Het betreft alle certificeringen binnen het intern en verticaal transport, denk daarbij aan heftruck, reachtruck, hoogwerker, maar ook elektrische pallettruck, pompwagen en halkranen.
Voor de mensen die voor 3 april 2017 het certificaat hebben behaald geldt de regeling nog niet. Wel hebben we gehoord dat voor deze groep een medische keuring voor 31 december 2017 plaats moet hebben gevonden om de geldigheid van het certificaat te garanderen.

Naast de grote zorgen bij opleiders door heel Nederland hebben ook de keuringsartsen al van zich laten horen. Hier is zelfs al gesproken over een staking op korte termijn om heroverweging van de plannen af te dwingen.
De keuringsartsen zullen op korte termijn met lange wachtlijsten te maken krijgen. Niet alleen omdat de hoeveelheid aanmeldingen voor de medische keuring absurd hoog wordt vanaf 3 april, maar ook omdat de keuringseisen zeer hoog en toch wel erg bijzonder te noemen zijn. The Knowledge heeft een conceptversie van deze keuringslijst in handen kunnen krijgen:

– Afleggen van de Coopertest; in 12 minuten loop je zoveel mogelijk meters, maar in elk geval 2200 meter om voor de test te slagen
– Het meten van het cholesterolgehalte, dat mag niet hoger zijn dan 6,5
– Een test van de reflexen
– Een oogmeting, waarbij de afwijking niet groter dan 2,5 mag zijn. Als de afwijking groter is dienen de ogen te worden gelaserd.

Er wordt al gesproken over het recht op herkeuring, maar hierover verwachten we dat medio april meer duidelijkheid komt. Deze conceptversie dateert van 23 maart en kunnen dus geen rechten aan ontleend worden.

Ben jij verplicht de medische keuring te ondergaan? Volg dan bij ons een nieuwe tweedaagse training, waar we je klaarstomen en kunnen zorgen dat je de keuring kunt doorstaan.
Om je daarvoor in te schrijven, bel 013- 571 3822

MENU